Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Genetic

Genetic Analysis mer än dubblar omsättningen - arbetar med tillväxtstrategin

Norska diagnostikbolaget Genetic Analysis redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten minskade. Företaget arbetar vidare med sin tillväxtstrategi.

Omsättningen steg 150 procent till 2,5 miljoner norska kronor (1). Totala intäkter var 4,8 miljoner norska kronor. Försäljningen av Regent-kit ökade med 155 procent till 2,3 miljoner norska kronor.

Resultatet före skatt var -7,7 miljoner norska kronor (-8,2). Resultatet efter skatt blev -7,7 miljoner norska kronor (-8,2). Resultat per aktie hamnade på -0,31 norska kronor (-0,48).

"Jag upprepar ofta att vi är fokuserade på att bygga momentum som stöder vår vision att bli ett globalt ledande diagnostikbolag inom mikrobiomområdet och det gångna kvartalet är verkligen ett fint bevis på att vi är aktiva och fokuserade. Under Q1 har vi uppnått betydelsefulla milstolpar som att expandera mot den kinesiska marknaden tillsammans med Thalys, rapportera vår första kommersiella försäljning av den förbättrade GA-map Dysbiosis Test version 2, kommersiellt lansera GA-map Dysbiosis Test på Luminex MAGPIX-systemet samt att teckna avtal med en ny högvolymkund i Europa. Med en stärkt ledningsgrupp ser vi nu fram emot att fortsätta genomföra och påskynda vår tillväxtstrategi och bygga mer momentum som stöder vår vision", uppger vd Ronny Hermansen i en kommentar.

Han fortsätter.

"Eftersom den geografiska expansionen mot stora marknader fortsätter att vara ett av våra viktigaste mål, är jag stolt att meddela att vi har uppnått två viktiga milstolpar på detta mål."

Genetic Analysis, MNOKQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning2,51150,0%
Resultat före skatt-7,7-8,2
Nettoresultat-7,7-8,2
Resultat per aktie, NOK-0,31-0,48


http://media.finwire.com/media/FWS0074635-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Genetic Analysis

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Genetic Analysis

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt