Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fyra

Fyra spac-bolag om dagen likvideras just nu

Totalt fyra spac-bolag likvideras per dag just nu. Sedan i början av december har totalt 70 spac-bolag i USA likviderats och betalat tillbaka sitt kapital till sina investerare. Det rapporterar Wall Street Journal.

Det är mer likvidationer än vad som skett totalt sett sedan upplägget med spac uppfanns, enligt data från SPAC Research och som refereras av affärstidningen. Hittills i år uppgår förlusterna till 1,1 miljarder dollar, varav 600 miljoner dollar bara i december.

Ett stort antal ytterligare spac-bolag har uppgett att man kommer att skala ned framöver. Förlusterna inom området är breda och påverkar allt från ventureföretag till private equity-aktörer såsom KKR och TPG.

Många pekade ut boomen med spac-bolag som ett tecken på att marknaden var överhettad. Spac-bolag reser kapital som avser att använda för att göra förvärv och på så vis snabba på processen för ett bolag att notera sig. Konceptet växte starkt under 2020 och 2021. Även i Sverige har det noterats ett antal spac-bolag.

https://www.wsj.com/articles/spac-boom-ends-in-frenzy-of-liquidation-11671917668

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.