Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fokus

Fokus över till vinstutvecklingen i Schibsted - Pareto höjer riktkursen

Pareto Securities höjer sin riktkurs för mediebolaget Schibsted till 240 kronor (220) med upprepad köprekommendation. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Analyshuset skriver att det förblir positivt till bolaget och anser att risk/avkastning-förhållandet blivit än mer attraktivt i Adevinta, som står för cirka 60 procent av Schibsteds värde.

"Adevinta har visat sig vara motståndskraftig i nästan två år nu, är förväntas växa snabbare än Schibsted och handlas till en historiskt låg värderingspremie", skriver Pareto.

Vad gäller Schibsted exklusive Adevinta bedöms fokus flytta nu mer mot vinstutvecklingen av de underliggande tillgångarna. Här ser Pareto två risker under 2023, dels en inbromsad momentum i Marketplaces Norge samt en minskning av den höga marginalen i News Medias reklamintäkter, vilket skulle få en negativ påverkan på koncernens ebitda.

Pareto reviderar ner sina ebitda-estimat för de två områdena med 7 procent under 2023/24. Effekten på resultatet väntas motverkas av av återköp av skulder och lägre räntor som minskar de finansiella kostnaderna.

https://research.paretosec.com/PARETO_TD_TRACK/external/download?q=1b34963404bdfd3dcf3943ad3e5e7f670bc1b9d62Dro3PQm63dDq62YFqm7dCvQxty3w8JPL%2FYdNlJ%2BhKpCPZKHNw1m7vUuG9JRcMuOQm6BRdUoStjyzL%2B6Ypa43PyvdziGBm7tpMcjb0XT5I%2F%2BD2yAf48%2FTkHveJs3D%2FFxMlNpCf

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Schibsted

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Schibsted

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt