Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera

Flera ändringar i Handelsbankens småbolagslista

Handelsbanken möblerar om en hel del i sin småbolagslista. Husqvarna, Rejlers och Systemair åker ut och ersätts av Inwido, Nederman, Lindab och Tobii Dynavox, enligt en uppdatering på måndagen.

"En volatil marknad med en relativutveckling mellan aktier som ibland är svåra att förklara innebär möjligheter för stock picking. Vi gör rekordmånga byten i denna uppdatering av Småbolagslistan", konstaterar Handelsbanken.

"Våra makroekonomer har nyligen höjt prognosen vad gäller räntehöjningar från centralbankerna Riksbanken, Federal Reserve och ECB, vilket kan innebära motvind för aktier. Vi kvarstår som försiktiga till börsen, i synnerhet efter kursrallyt i början av året. Vi tar också hem vinst i en del innehav som gått bra. Den högre värderingsrabatten än vanligt för småbolagsaktier jämfört med storbolagsaktier innebär fortsatt bra utrymme för stock picking."

Småbolagslistan består nu av Elekta, Embracer, Inwido, Nederman, Lindab, Tobii Dynavox och Tietoevry.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Husqvarna

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt