Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsaktier stiger i Kina på förhoppningar om nya lättnader

Kinesiska fastighetsaktier ökade under fredagen på förväntningar om att myndigheterna kan komma att ge mer stöd till den krisdrabbade fastighetssektorn vid ett viktigt ekonomiskt möte nästa vecka. Det rapporterar Bloomberg News.

Sektorn har varit under hård press de senaste åren. Sektorn steg med så mycket som 11 procent på fredagen och flera aktier rusade ännu mer.
De kinesiska myndigheterna har intensifierat sina ansträngningar för att rädda fastighetsbranschen, vars årslånga nedgång skapat ringar på vattnet och skadat den ekonomiska tillväxten för hela Kina.

Den politiska förändringen kring covid-frågan har också gynnat aktiekurserna.

Kina har gått hårt fram mot fastighetssektorn och använt sig av begreppet "bostäder är till för att leva i, inte för spekulation". I samband med nästa veckas möte kring den ekonomiska utvecklingen väntas den retoriken tonas ned, enligt Bloomberg News.

Kina är världens näst största ekonomi. Fastighetssektorn är mycket viktig i förhållande till BNP.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt