Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Exxon fokuserar på att sänka kostnader och utsläppsnivåer

Energibolaget Exxon Mobil håller på onsdagen kapitalmarknadsdag. Bolaget planerar att sänka sina årliga kostnader med 9 miljarder dollar till 2023, samtidigt som bolaget framhåller avkastningen till aktieägarna och investeringar i energiomställning. Det rapporterar Reuters och framgår av ett pressmeddelande.

Exxon Mobil, som är USA:s största oljeproducent, siktar på att fördubbla sitt resultat och kassaflöde till år 2027, jämfört med 2019 års nivå. Samtidigt ska utvinningskostnaderna sänkas med 10 dollar per fat olja.

Bolaget bekräftar sina planer på att investera mellan 21 till 24 miljarder dollar i år och mellan 20 till 25 miljarder dollar årligen fram till 2027, där en stor del av investeringarna ska gå till projekt med låga koldioxidutsläpp.

Investeringarna inkluderar mer än 15 miljarder dollar under de kommande sex åren för att minska utsläppen av växthusgaser i bolagets verksamhet och för investeringar i verksamheter med lägre utsläppsnivåer.

Exxon rapporterade ett av sina starkaste resultat någonsin i fjärde kvartalet i fjol, med stöd av stigande priser på olja och gas. Bolaget siktar nu in sig på områden med låga kostnadsnivåer för att förbättra framtida resultat, däribland Guyana och Permian Basin i USA.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Exxon Mobil

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Exxon Mobil

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt