Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eniros

Eniros huvudägare föreslår att preferensaktier ska avvecklas

Sökbolaget Eniros huvudägare Spectrum One föreslår en ny kapitalstruktur som innebär att samtliga preferensaktier löses in för att endast ha en aktieserie kvar där samtliga aktier har samma rätt till kapital och röster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Huvudägaren föreslår att de som innehar preferensaktier av serie B får rätt att teckna nya stamaktier av serie A, och att samtliga preferensaktier av serie A omvandlas till stamaktier av serie A. Spectrum One vill att styrelsen så snart som möjligt kallar till extra bolagsstämma för att lägga fram förslaget.

Spectrum One representerar sammantaget 29,5 procent av kapital och röster i Eniro och har dessutom erhållit bindande utfästelser att stödja förslaget från ägare till mer än 50 procent av samtliga preferensaktier av serie A och mer än 40 procent av samtliga preferensaktier av serie B. Sammantaget stöds förslaget av mer än 50 procent av kapital och röster i Eniro.

Eniro har tre aktieserier utgivna; stamaktier av serie A (cirka 66,6 miljoner aktier), preferensaktier av serie A (runt 617,5 miljoner aktier) samt preferensaktier av serie B (knappt 0,26 miljoner aktier), som alla tre är upptagna till handel vid Nasdaq Stockholm.

Förslaget kan läsas i helhet genom länken nedan.

https://mfn.se/beq/a/eniro-group/eniro-group-ab-publ-s-huvudagare-spectrumone-ab-publ-foreslar-ny-kapitalstruktur-avvecklar-samtliga-preferensaktier-a93d070a

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Eniro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt