Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Empir utökar ägandet i dotterbolaget Essnss

It-konsultbolaget Empir utökar ägandet i dotterbolaget Essnss genom ett antal åtgärder, enligt ett pressmeddelande.

Den första är att bolaget har förvärvat skuldebrev i Essnss från Litorina Kapital för drygt sju miljoner kronor. I samband med detta har Empir kommit överens med övriga aktieägare i Essnss att genomföra en riktad kvittningsemission till Empir, varvid betalning sker genom kvittning av skuldebrev för totalt 11,7 miljoner kronor. Därutöver ska Empir erhålla en option för att teckna ytterligare aktier i Essnss genom en riktad nyemission.

Utöver dessa överenskommelser har Empir också ingått avtal om att förvärva aktier i Essnss från två övriga aktieägare.

Efter kvittningsemissionen och förvärven, samt om Empir väljer att utnyttja fullt ut sin option, kommer ägandet i Essnss att uppgå till 75,5 procent av antalet aktier och röster.

Essnss äger alla aktier i mySafety Group, vars huvudsakliga verksamhet bedrivs i Sverige genom dotterbolaget mySafety Försäkringar.

"Vårt utökade ägande i Essnss och därigenom i mySafety stärker ytterligare vår position och är ett naturligt nästa steg i att genomföra den ambitiösa tillväxtstrategi vi tidigare har kommunicerat. Med den stärkta balansräkningen i Essnss kan mySafety fokusera på den digitala transformation som redan är påbörjad. För Empir Group är förvärvet av skuldebreven en viktig pusselbit i att konsolidera Essnss och mySafety", säger Marcus Pettersson, vd i Empir.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Empir Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Empir Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt