Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Empir ingår kreditram på 15 miljoner samt beslutar om riktad nyemission på 4,8 miljoner

It-konsultbolaget Empir har beslutat att ingå låneavtal med en kreditram på 15 miljoner kronor från Modelio Equity, samt göra en riktad emission till långivaren på 4,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Båda uppläggen är en del av nya strategin med fokus på förvärv.

"Vårt arbete att realisera den nya strategin har på många sätt intensifieras under första delen av 2023, och eftersom vi kontinuerligt utvärderar nya möjliga förvärv i linje med denna strategi har det varit avgörande att trygga den löpande finansieringen. Det är tillfredställande att konstatera att ytterligare en pusselbit faller på plats i vårt fortsatta byggande", säger vd Marcus Pettersson.

Vad gäller emissionen omfattar den 280 000 nya B-aktier och 1,12 miljoner teckningsoptioner av serie 2023/2024. Teckningskursen är satt till 12 kronor per B-aktie, och till 1,30 kronor per teckningsoption. Enligt Empir har långivaren tecknat samtliga aktier och optioner i den riktade emissionen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Empir Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Empir Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt