Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers

Emergers sänker sitt motiverade värde för Qlucore till 34-46 kronor

Efter att mjukvaruföretaget Qlucore släppt sin delårsrapport väljer Emergers att sänka sitt motiverade värde till 34-46 kronor per aktie (53-75). Det framgår av en uppdragsanalys.

I det andra kvartalet kom Qlucores omsättning in på 2,8 miljoner kronor. Samtidigt steg rörelseförlusten till -4,9 miljoner kronor (-4). Vidare bedömde bolaget att man var tvungen att skjuta på sina finansiella mål på en nettoomsättning på 300 miljoner kronor till 2027.

"I vår inledande rapport om Qlucore presenterade vi en beräkning som visade att en ettårig fördröjning av CE-godkännandet skulle minska det verkliga värdet med 18 procent i en DCF-metod. Sedan dess har marknadssentimentet skiftat till att belöna vinster på kort sikt och straffa företag med vinster långt fram i tiden, vilket sänkt peer-multiplar. Baserat på en kombinerad DCF- och multipelvärdering finner vi nu stöd för ett verkligt värde på 34-46 (53-75) kronor på 12-24 månader, vilket fortfarande lämnar gott om uppgång från dagens nivå", skriver Emergers i en kommentar.

Qlucores aktie är idag oförändrad på kursen 19,9 kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Qlucore

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Qlucore

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt