Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers

Emergers kapar Hilbert Groups motiverade värde

Analysfirman Emergers bestämmer sig för att sänka investeringsbolaget Hilbert Groups motiverade till 6-8 kronor (14-17). Det framgår av en uppdragsanalys.

Enligt Emergers är det viktigaste nyckeltalet för långsiktigt aktievärde när det kommer till Hilbert tillgångar under förvaltning (AUM).

"Även om de 97 miljoner kronor i AUM som rapporterades i Q3'22 är lägre än vad vi uppskattade i början av året, är detta också en återspegling av det faktum att Bitcoin, och de flesta altcoins med det, har sjunkit med cirka 75 procent från toppen i november 2021", skriver Emergers i en kommentar.

"Med ett antagande om ett totalt AUM på 130 miljoner kronor i slutet av 2022, ett kapitalinflöde från flera institutioner och ett pris på Bitcoin som stiger med 50 procent år 2023, finner vi nu stöd för ett motiverat värde på 6-8 kronor per aktie (14-17 kronor) om 12-18 månader."

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt