Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracers

Embracers bubbla är punkterad, måste ställa om strategin - Di

Gamingbolaget Embracers kollaps innebär slutet på de storslagna förvärvsodysséerna. Bubblan är punkterad och bolaget måste nu ställa om strategin, skriver Dagens industri i en analys.

Enligt Di innebär detta att bolaget måste vidta mer defensiva åtgärder framöver, såsom att säga upp personal och strypa verksamheter och projekt som inte levererar. Annars riskerar den operationella svagheten att äta sig in i balansräkningen.

“Nettoskulden plus kortfristiga förvärvsrelaterade skulder motsvarar 6 gånger det senaste årets rörelseresultat, justerat för avskrivningar på förvärvsrelaterade övervärden. Även om man lyckas lösa upp rörelsekapital och dra ner investeringstakten ser Embracer ut att behöva sälja tillgångar för att minska sin skuldbörda”, skriver Di.

Att Embracer behöver sälja tillgångar är också något som Per Johansson, fondförvaltare på Didner & Gerge, håller med om. Han säger till Di att det snart är höga risker i bolaget och att man riskerar att erodera värdet på tillgångarna som måste säljas.

”Nu borde det inte finnas några heliga kor. Har man misslyckats med den operativa planen måste man kunna släppa några tillgångar då skulden blivit för hög”, säger Johansson.

Didner & Gerge äger 2,5 procent av aktierna i Embracer, spritt över flera fonder.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt