Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elfordonstillverkaren

Elfordonstillverkaren Electric Last Mile Solutions i konkurs

Elfordonstillverkaren Electric Last Mile Solutions kommer att ansöka om konkursskydd under Chapter 7, vilket möjliggör för bolaget att likvidera tillgångarna. Det rapporterar CNBC.

Beskedet kommer ett år efter att Electric Last Mile gått till börsen i USA genom en spac. Därmed är man den första spac-noterade elfordonstillverkaren att gå under.

Bakgrunden är att man inte klarat av att säkra ytterligare finansiering. Detta har försvårats av att amerikanska finansinspektionen SEC inlett en utredning efter att det framkommit att de finansiella uttalandena kring bolaget inte stämt. Detta uppdagades av bolaget i en intern granskning och resulterade i avhopp från grundare Jason Luo och dåvarande vd Jim Taylor i februari.

Michigan-baserade Electric Last Mile tillverkade eldrivna skåpbilar.

https://www.cnbc.com/2022/06/13/ev-start-up-electric-last-mile-solutions-to-declare-bankruptcy.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt