Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elekta Unity MR-Linac har använts för behandling av cancer i bukspottskörteln

En patient med cancer i bukspottkörteln har fått avancerad strålbehandling med rörelsestyrning med Elekta Unity MR-Linac. Det framgår av ett pressmeddelande.

Patienten behandlades vid University Medical Center i Utrecht. Parterna har samarbetat i 20 år. Elekta Unity MR-Linac med Comprehensive Motion Management (CMM), ett system för rörelsestyrning med True Tracking och automatisk gating som anpassar behandlingen efter patientens andning, användes.

”Utifrån de initiala resultaten ser vi stor potential med att använda Unitys CMM-funktioner vid behandling av cancer i buken, centrala lungtumörer, prostatatumörer – varhelst det finns rörelse, oavsett orsak”, säger dr Martijn Intven, strålonkolog på UMC Utrecht.

Enligt Elekta visar de initiala resultaten att man har stor potential med att använda CMM-funktioner vid behandling av cancer i buken, centrala lungtumörer, prostatatumörer - varhelst det finns rörelse, oavsett orsak.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Elekta

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Elekta

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt