Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Electrolux behåller sina finansiella mål

Vitvarubolaget Electrolux håller idag kapitalmarknadsdag och i samband med det meddelas att de finansiella målen upprepas.

"Vår strategi och våra finansiella mål är oförändrade, med en rörelsemarginal för koncernen på minst 6 procent över en affärscykel som högsta prioritet", säger vd och koncernchef Jonas Samuelson i ett pressmeddelande.

Framöver kommer fokus ligga på att öka tillväxten inom eftermarknadsförsäljning samt att lyfta resultatet i Nordamerika.

Vidare uppskattas det tidigare kommunicerade kostnadsbesparingsprogrammet påverka resultatet med mer än 7 miljarder kronor för 2024 jämfört med 2022. Runt 4-5 miljarder av resultatpåverkan väntas komma under 2023 och förväntas resultera i ett positivt operativt kassaflöde under året.

Affärs- och marknadsutsikterna i koncernens resultatrapport för det fjärde kvartalet, som publicerades den 2 februari, är oförändrade.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Electrolux

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Electrolux

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt