Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DS

DS Plattformen siktar på att notera Dividend Sweden i närtid

Investeringsbolaget DS Plattformen har ansökt om att notera Dividend Sweden på NGM Nordic SME. Detta är ett steg inför DS Plattformens utdelning av aktierna i Dividend Sweden och att det återigen drivs som ett fristående listat bolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dividend Sweden har övertagit "gamla Dividend Swedens", nuvarande DS Plattformen, affärsplan och innehåller huvuddelen av koncernens värdepappersportfölj. Operativa ledningen och styrelsen är densamma för bägge bolagen. Utdelningen av Dividend Sweden genomförs för att skapa aktieägarvärde genom att förbereda DS Plattformen för ett omvänt förvärv.

Styrelsen fick av årsstämman i mars bemyndigande att vid tidpunkt som styrelsen finner lämplig genomföra vinstutdelning av samtliga aktier och teckningsoptioner i Dividend Sweden.

Styrelsen avser att besluta om avstämningsdag för utdelningen så snart NGM godkänt listningen och meddelat listningsdatum. NGM har beviljat ett förenklat listningsförfarande varför beslut förväntas i närtid.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt