Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Devport har goda förutsättningar att förvärva i år - vd

Med ett starkt fjolår i ryggen har konsultbolaget Devport förutsättningar för att göra stora förvärv under året. Det sade vd Nils Malmros under Aktiedagen i Lund, som hålls av Aktiespararna.

"Devport ska nog inte i första hand fokusera på volymförvärv, utan vi ska nog fokusera på de områdena där vi vill satsa. Det kan till exempel vara inom IT-utvecklingsområdet", uppger Malmros och tillägger att man lagt en plan för att ha mer fokus på förvärvsområdet.

Dessa förvärv kan vara "stora", men de ska inte enbart öka volymen. Med stora menar Malmros företag med över 50 anställda.

Vidare tror Malmros att bolaget kommer att behöva växa geografiskt.

"Jag tror att man ska förvänta sig med att vi kommer behöva växa geografiskt. Dock inte i så stor omfattning utomlands. Det är risker med det och det kostar mycket och vi har en stor marknad här i Sverige", sade han.

Devport-chefen förutser slutligen att tillväxten inom IT-konsultbranschen kan komma att mattas av något efter att ha ökat "väldigt kraftigt" i fjol. Tillväxten kommer dock fortsatt vara god, spår Malmros.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om DevPort

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien DevPort

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt