Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Den

Den värsta chipbristen är över enligt ABB-ordförande

Verkstadsbjässen ABB:s styrelseordförande Peter Voser uppger att det värsta när det gäller den globala chipbristen är bakom oss.

I en intervju med CNBC vid Davos, sade Voser att chipbristen var ett riktigt problem under de första två-tre kvartalen av 2022. Sedan dess har situationen ljusnat, dels till följd av den ekonomiska inbromsningen som hjälpt att balansera efterfrågan och utbudet.

“Om jag tittar på det idag tror jag att det nu håller på att lösas. Jag tror att den globala tillväxtavmattningen också har bidragit till detta, och nu är jag ganska optimistisk när det gäller framtiden”, sade Voser.

Om makroläget sade Voser att han ser förbättrade makroutsikter för Kina under 2023 samtidigt som resten av världen upplever en lägre tillväxt.

ABB är en av vinnarna på Stockholmsbörsen under tisdagen. Aktien lyfter 2,2 procent efter att Redburn dubbelhöjt rekommendationen till köp från sälj.

https://www.cnbc.com/2023/01/17/worst-is-over-for-global-chip-shortage-abb-chairman-says.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om ABB

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt