Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Därför

Därför sålde Geely allt i Daimler Truck, öppnar för att ta plats i Volvos valberedning - Di

Kinesiska Geely har sålt alla sina aktier i Daimler Truck för att man hela tiden var fokuserade på personbilssidan. Det uppger Geelys svenska talesperson Stefan Lundin till Dagens Industri.

"När Geely gick in i Daimler var Daimler Truck och Mercedes personbilar ett och samma företag. I samband med uppdelningen fick vi en viss andel av aktierna i det nya lastbilsbolaget. De säljer vi nu eftersom fokuset i samarbetet med Mercedes är på personbilssidan", säger Lundin.

Han uppger att det också kan nu bli aktuellt med att Geely söker representation i valberedningen och styrelsen för Volvo, där man äger 8,2 procent av aktierna. Geely har tidigare uteslutits från styrelsen grund av ägandet i Daimler Truck som är en rival till Volvo.

"Det är möjligt och det är diskussioner som får föras framåt", säger Lundin.

I intervjun nekar Lundin till möjligheten att Geely även säljer allt i Volvo, med hänvisning till att det är en långsiktig strategisk investering.

https://www.di.se/nyheter/darfor-salde-li-shufu-daimler-oppnar-for-att-ta-plats-i-ab-volvos-valberedning/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Daimler

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.