Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dala Energi, Dalakraft och Malung-Sälens Elverk köper tillsammans Prosumenten

Energibolaget Dala Energi har tillsammans med Dalakraft och Malung-Sälens Elverk förvärvat Prosumenten som tillhandahåller helhetslösningar kring solceller, elbilsladdning och batterilagring. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen som bolagen lägger ut för Prosumenten är inte offentliggjord. Vad som är däremot klart är att tidigare ägaren i Prosumenten, Kjell Stålberg, förblir kvar som delägare samt tar en roll inom bolaget för att ytterligare stärka leveranser och kundsupport.

Affären görs annars för att kunna möjliggöra en ökad service till bolagens kunder och erbjuda helhetslösningar i samband med energiomställningen i samhället för en hållbar framtid.

"Vi ser fram emot att kunna erbjuda helhetslösningar inom energiomställningen som innebär att produkter tillsammans med hög kompetens innebär lägre energianvändning och därmed minskade kostnader för våra kunder", säger Dala Energis vd Bengt Östling i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Dala Energi

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt