Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Credit Agricole förvärvar 9,2 procent i italienska Banco BPM

Franska storbanken Credit Agricole har förvärvat en aktiepost på 9,2 procent i Italiens tredje största bank Banco BPM, enligt ett pressmeddelande.

De två bankerna har tidigare diskuterat ett potentiellt samgående men utan att det utmynnat i något konkret. Därutöver var Banco BPM:s landskollega Unicredit intresserade av ett övertagande men avstod detta i samband med Rysslands invasion av Ukraina, enligt källor till Reuters. Unicredit har en betydande verksamhet i Ryssland.

Credit Agricole kommenterar sin investering som en uppskattning av Banco BPM:s "solida franchise", goda finansiella utsikter och "starka och välpresterande ledningsgrupp".

Samtidigt verkar Credit Agricole inte ha några planer på att utvidga ägandet i Banco BPM. Det eftersom banken inte har ansökt hos de italienska myndigheterna om att få överskrida 10 procent av aktierna i Banco BPM.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/04/07/2418893/0/en/CREDIT-AGRICOLE-SA-Cr%C3%A9dit-Agricole-announces-the-purchase-of-a-9-18-stake-in-Banco-BPM-s-share-capital-thereby-reinforcing-its-long-lasting-relationship-with-Banco-BPM-S-p-A.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Credit Agricole

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Credit Agricole

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt