Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creaspac

Creaspac ser ett gott marknadsklimat givet uppdraget

Spac-bolaget Creaspac ser ett gott marknadsklimat givet bolagets uppdrag. Det skriver vd John Hedberg i rapporten.

Resultatet efter skatt blev 2 miljoner kronor (-1). Resultat per aktie hamnade på 0,06 kronor (-0,06). Likvida medel uppgick till 220 miljoner kronor (233).

Creaspac letar en förvärvskandidat som har ett marknadsvärde om 2,5-5 miljarder kronor. Bransch är inte det viktigaste utan istället är det tre teman som är viktiga - bolag som gynnas av långsiktiga positiva underliggande trender, som befinner sig vid något form av vägskäl och för det tredje som behöver en tydlig huvudägare.

"Under kvartalet har vårt arbete med att söka och utvärdera investeringsmöjligheter givetvis påverkats av det allmänna marknadsklimatet. Tidigare under året har just värderingsdiskussionerna varit utmanande då det första halvårets marknadsnedgång inte fått fullt genomslag i säljarnas prisförväntan. Vår uppfattning är att detta i någon mån korrigerats under det tredje kvartalet då vi uppfattar ett mer normalt gap i prisförväntan mellan säljare och
köpare", uppger Creaspac-chefen.

Creaspac, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoresultat2-1
Resultat per aktie, kronor0,06-0,06
Likvida medel220233-5,6%


http://media.finwire.com/media/FWM007EA18-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creaspac SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Creaspac SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt