Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creaspac:

Creaspac: sannolikheten har ökat för ett förvärv (uppdatering)

(uppdatering av rubrik samt lägger till sista två stycken)

Marknadsklimatet och antalet aktiva diskussioner för spac-bolaget Creaspac har successivt förbättrats under 2022. Det skriver vd John Hedberg i senaste rapporten.

Rörelseresultatet i fjärde kvartalet blev -1 miljoner kronor (-2).

Resultatet efter skatt blev 17 miljoner kronor (-2), och per aktie 0,14 kronor (-0,06). Den ökade vinsten beror på de stigande marknadsräntorna vilket medför att bolaget får en avkastning på kassan.

Creaspac letar en förvärvskandidat som har ett marknadsvärde om 2,5-5 miljarder kronor. Bransch är inte det viktigaste utan istället är det tre teman som är viktiga - bolag som gynnas av långsiktiga positiva underliggande trender, som befinner sig vid något form av vägskäl och för det tredje som behöver en tydlig huvudägare.

"Vår uppfattning är att våra egna marknadsförutsättningar successivt förbättrats under 2022, drivet av flera samverkande faktorer. De under året sjunkande marknadsvärderingarna har om något varit än mer accentuerade inom den onoterade marknaden, d.v.s. den marknad där Creaspac söker målbolag för förvärv och efterföljande notering", uppger Creaspac-chefen.

Enligt Hedberg har sannolikheten för ett förvärv ökat.

”Mot bakgrund av den för stunden och för oss positiva marknadsutvecklingen vågar jag dock påstå att sannolikheten för en affär under det kommande året är högre än den var för ett år sedan", säger han.

Creaspac, MkrQ4-2022Q4-2021
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1-2
Nettoresultat17-2
Resultat per aktie, kronor0,14-0,06


http://media.finwire.com/media/FWM0083C09-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creaspac

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Creaspac

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.