Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creaspac

Creaspac minskade förlusten - hade en relativt långt gången process

Spac-bolaget Creaspac minskade förlusten i det andra kvartalet. Företaget upprepar sin målsättning om att hitta ett onoterat bolag i storleksordningen 2-5 miljarder kronor.

Rörelseresultatet blev -3 miljoner kronor (-7). Resultatet efter skatt blev -3 miljoner kronor (-7). Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-3,06).

Vd John Hedberg skriver i rapporten att marknaden har likheter med bostadsmarknaden i Stockholm. Han menar att säljarna precis som på bostadsmarknaden ofta har en prisförväntan som ligger kvar på tidigare gällande nivåer. Framöver uppstår dock ett jämviktsläge.

"Under kvartalet har vårt arbete med att söka och utvärdera investeringsmöjligheter varit förhållandevis intensivt med bland annat en relativt långt gången process som avbröts i ett sent skede då marknadsoron medförde att bolagets värdering hamnade utanför det intervall inom vilket vi kan investera. Parallellt med detta har vi fört andra mer eller mindre framskridna diskussioner som även de inte nått i mål av anledningen att vi inte lyckats enas med
säljarna om en gemensam värdering", skriver han.

Hedberg fortsätter.

"Mot bakgrund av den senaste tidens marknadsutveckling har det onekligen varit en fördel att ha
pengar i kassan (jämfört med på börsen). Utöver att kapitalet i nominella termer är intakt har även vår relativa köp- och konkurrenskraft stärkts vilket gagnar oss den dag vi kommer i mål med det bolag vi vill köpa."

Creaspac, MkrQ2-2022Q2-2021
Rörelseresultat-3-7
Nettoresultat-3-7
Resultat per aktie, kronor-0,12-3,06


http://media.finwire.com/media/FWM0079903-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creaspac SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Creaspac SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt