Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Breakit

Breakit listar svenska techbolag som riskerar finansiella problem

Breakit har gjort en sammanställning av de 20 svenska techbolag som kan hamna i finansiella svårigheter inför den stundande lågkonjunkturen.

Bolagen har hamnat i topp efter en kartläggning av totalt 78 techbolag. Breakit har bland annat beaktat kassalikviditet, lönsamhet och konjunkturprognos för respektive bransch när analysen gjorts.

Baserat utifrån en samlad risknivå (marknadsrisk + bolagsrisk) är de 20 mest utsatta bolagen; Babyshop, Nakd, Klarna, Desenio, Fishbrain, Min Doktor, Twistshake, Footway, Safira, Safello, Kids Brand Store, Mathem, Footway, Kry, Voi, Hem Design Studio, Instabee, Bimobject, Ideal of Sweden och Cake.

Även om dessa bolag har ägare som sitter på över 100 miljarder kronor i kapital är det långt ifrån säkert att de kommer att agera, skriver Breakit.

https://www.breakit.se/artikel/35298/allt-talar-for-en-brutal-utrensning-har-ar-listan-pa-de-svenska-bolagen-som-ligger-pyrt-till

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BIMobject

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt