Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Volvo, Solid Försäkring och Veteranpoolen, lanserar ny utdelningsportfölj

Börsveckan rekommenderar köp av Volvo, Solid Försäkring och Veteranpoolen i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för SKF, NCC, Cloetta och finska Anora.

Börsveckan lanserar traditionsenligt i årets första utgåva en ny utdelningsportfölj, som denna gång består av B3 Consulting, Betsson, Bredband 2, Dedicare, norska Europris, Tele2, SBB, Swedbank, SEB, danska Scandinavian Tobacco, Veteranpoolen och Volvo.

Cevian Capital sätter press på verkstadsbolaget SKF att skapa aktieägarvärde. Värderingen är inte så attraktiv, bedömer Börsveckan som slopar sitt tidigare köpråd och sänker till avvakta.

Fordonstillverkaren Volvo är lågt värderad och utdelningen väntas bli god. Tidningen ger köpråd och tar in aktien i sin utdelningsportfölj.

Solid Försäkring hämtar större delen av sina intäkter från trygghets- och assistansförsäkringar. Affärsmodellen bör tåla en lågkonjunktur och värderingen är tillräckligt attraktiv för att motivera ett köpråd, bedömer Börsveckan.

Veteranpoolen är ett bemanningsföretag som hyr ut äldre arbetskraft. Värderingen lockar och utdelningen väntas bli god. Tidningen ger köpråd och tar in aktien i sin utdelningsportfölj.

Byggbolaget NCC värderas lågt, men riskerna är också höga även om utdelningen väntas bli god, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Godistillverkaren Cloetta investerar tungt i en ny fabrik i Nederländerna. Tidningen lockas inte av aktien och väljer att avvakta.

Finska vin- och sprittillverkaren Anora lockar inte heller Börsveckan som avvaktar med aktien.

Storbankerna brukar gynnas av stigande räntor. "Allt sammantaget anser vi att både SEB och Swedbank platsar väl in i årets upplaga av utdelningsportföljen", skriver Börsveckan.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anora Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt