Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för sex bolag i den senaste utgåvan

Börsveckan rekommenderar köp av Hoist, Instalco, Boozt, SBB, Byggpartner och Ferronordic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ratos och Eastnine.

Ratos har en komplex redovisning och värderingen är inte så låg som den först förefaller vara. Bolaget har också en del att bevisa, givet en klen historik. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Kredithanteringsbolaget Hoist har länge underpresterat. Nu rör huvudägarna Erik Selin och Per Arwidsson om i grytan. Värderingen är så pass låg att det är läge för ett chansköp, bedömer tidningen.

Installationsbolaget Instalcos värdering har efter ett kursras på 35 procent och en solid operativ utveckling kommit ned på attraktiva nivåer, anser Börsveckan och ger köpråd.

E-handelsbolaget Boozt har en stark operativ utveckling och nyckeltal som pekar åt rätt håll med god vinstutevckling de kommande åren. Tidningen lämnar köpråd.

Osäkerheten har ökat i fastighetsbolaget Eastnine på grund av oron i regionen, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta med aktien.

Fastighetsbolaget SBB har varit i hetluften med en blankarrapport och ett bokslut som överlag var stabilt. Aktiekursen har pressats, vilket ger ett köpläge, bedömer tidningen som behåller sitt köpråd.

Byggbolaget Byggpartner tog i fjärde kvartalet nedskrivningar för vissa projekt. Aktien är fortsatt attraktivt värderad, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic värderas oerhört lågt på konstaterad intjäning. Hela intjäningen hämtas dock från Ryssland där sanktioner nu införs mot landet efter invasionen av Ukraina. Risken är därmed mycket hög. Tidningen landar i att behålla aktien i sin portfölj och köprådet kvarstår.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt