Börsveckan ger köpråd för sex bolag i den senaste utgåvan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för sex bolag i den senaste utgåvan

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Hoist, Instalco, Boozt, SBB, Byggpartner och Ferronordic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ratos och Eastnine.

Ratos har en komplex redovisning och värderingen är inte så låg som den först förefaller vara. Bolaget har också en del att bevisa, givet en klen historik. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Kredithanteringsbolaget Hoist har länge underpresterat. Nu rör huvudägarna Erik Selin och Per Arwidsson om i grytan. Värderingen är så pass låg att det är läge för ett chansköp, bedömer tidningen.

Installationsbolaget Instalcos värdering har efter ett kursras på 35 procent och en solid operativ utveckling kommit ned på attraktiva nivåer, anser Börsveckan och ger köpråd.

E-handelsbolaget Boozt har en stark operativ utveckling och nyckeltal som pekar åt rätt håll med god vinstutevckling de kommande åren. Tidningen lämnar köpråd.

Osäkerheten har ökat i fastighetsbolaget Eastnine på grund av oron i regionen, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta med aktien.

Fastighetsbolaget SBB har varit i hetluften med en blankarrapport och ett bokslut som överlag var stabilt. Aktiekursen har pressats, vilket ger ett köpläge, bedömer tidningen som behåller sitt köpråd.

Byggbolaget Byggpartner tog i fjärde kvartalet nedskrivningar för vissa projekt. Aktien är fortsatt attraktivt värderad, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic värderas oerhört lågt på konstaterad intjäning. Hela intjäningen hämtas dock från Ryssland där sanktioner nu införs mot landet efter invasionen av Ukraina. Risken är därmed mycket hög. Tidningen landar i att behålla aktien i sin portfölj och köprådet kvarstår.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt