Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Revolution Race, Arla Plast och Raketech

Börsveckan ger köpråd för Revolution Race, Arla Plast och Raketech i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Fenix Outdoor, Skistar, Nelly, Hanza och Bubbleroom.

Outdoor-klädbolaget Revolution Race har hittat en attraktiv nisch där det finns gott om expansionsmöjligheter. Aktien har rasat med 70 procent sedan i våras och värderingen är nu attraktiv. "Det luktar köpläge anser vi och lyfter rådet till köp efter kursraset", skriver Börsveckan.

Friluftsbolaget Fenix Outdoor hade ett riktigt starkt fjolår. 2022 har också börjat bra försäljningsmässigt, medan lönsamheten kan släpa efter. Tidningen landar i rådet avvakta.

Skidanläggningsbolaget Skistar har det tufft kortsiktigt, men den svaga kronan, dolda tillgångar och den starka marknadspositionen talar för aktien över tid. Osäkerheten i närtid är dock för hög för ett köpråd, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

E-handelsbolaget Nelly har svårt att nå lönsamhet. "Trots att aktien halverats sedan säljrådet i maj så ser vi inte heller här ett uppenbart köpläge. Avvakta", skriver tidningen.

Kontraktstillverkaren Hanza är på rätt väg, men marknadsutsikterna för nästa år är tuffa, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

E-handelsbolaget Bubbleroom växer in i sin värdering som nu är rimlig. "Vi höjer rådet från sälj till avvakta", skriver tidningen.

Arla Plast är en nischad aktör i plastmaterialbranschen med hyggligt goda utsikter. Kostnadsinflationen pressar lönsamheten just nu men torde vara övergående. Börsveckan ger köpråd, med brasklappen att likviditeten i aktien är mycket klen.

Affiliatebolaget Raketech har genom flertalet förvärv breddat verksamheten från Sverige och Norden till mer globalt samt bytt ledning. Risker saknas inte men värderingen är tilltalande, anser tidningen och ger köpråd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arla Plast

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt