Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Meko, Embellence, Camurus och Hoist

Börsveckan ger köpråd för Meko, Embellence, Camurus och Hoist i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Vitrolife, Medicover och Intrum.

Bildelskedjan Meko har mycket kvar att bevisa. Nu i somras köptes finska Koivunen som har ledande positioner i Finland och Estland. Lyckas man väl med integrationen ser aktien billig ut, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Heminredningsbolaget Embellence har det tufft. Värderingen är låg och tidningen väljer att behålla sitt köpråd för aktien.

Fertilitetsbolaget Vitrolife har successivt breddat sin verksamhet på vägen mot att bli en helhetsleverantör. Bolagets tillväxt övertygar, men värderingen är hög. Börsveckan ser ett köpläge om aktien kommer ned en bit, men i dagsläget blir rådet avvakta.

Vårdbolaget Medicover har arbetat i motvind med fallande covidintäkter och krig i Ukraina. Den underliggande verksamheten växer, men löneinflation kan pressa lönsamheten. Tidningen väljer att avvakta.

Camurus har med stigande kassaflöden från godkända preparat och starka studiedata i sin utvecklingspipeline en robust plattform för lönsam tillväxt de närmaste åren. Börsveckan bedömer att aktien är klart köpvärd i kategorin "hög risk".

Kredithanteringsbolaget Intrums styrelse kickade nyligen sin vd. Bolaget har hög skuldsättning och goodwill i sin balansräkning, vilket ökar risken för utdelningen. Värderingen är låg, men tidningen landar i att avvakta med aktien.

Kredithanteringsbolaget Hoist har tagit in branschveteranen Lars Wollung som tillförordnad vd. Värderingen är låg och bolaget väntas börja lämna utdelningen igen. Börsveckan ger köpråd för aktien.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Camurus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt