Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor

Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Dustin, Byggpartner, Nordic Waterproofing och Ogunsen.

Kredithanteringsbolaget Intrum levererar stabila siffror och aktien kan vara en relativvinnare i stökiga ekonomiska tider. "Sammantaget är värderingen så pass låg att det överväger riskerna", skriver Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

IT-leverantören Dustin har bra fart på försäljningen, men det är tuffare lönsamhetsmässigt. Tidningen sänker sina vinstprognoser och väljer att avvakta med aktien, trots god direktavkastning.

Fönstertillverkaren Inwido går starkt operativt men har i likhet med andra byggleverantörer tappat en del hel på börsen i år. "Det tror vi skapar ett gott köpläge för den långsiktige", skriver Börsveckan.

Välskötta Byggpartner kom med en svag rapport för det första kvartalet sett till lönsamhet och tyvärr kan det bli sämre innan det vänder. Med två stora förvärv på kort tid har också osäkerheten ökat. "Vi säljer Byggpartner från båda portföljerna och slopar köprådet här och nu", skriver tidningen och ger det nya rådet avvakta.

Försäljningen till nybyggen står för 50 procent av tätskiktsbolaget Nordic Waterproofings omsättning. Här finns osäkerhet kring marknadsutsikterna varför dagens värdering är rimlig, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Trots oro för kontorens framtid ökar fastighetsservicebolaget Coor omsättningen och därtill stiger lönsamheten. Förvärv bidrar men det mesta att tillväxten sker för egen maskin. Tidningen upprepar sitt köpråd.

Bemanningsbolaget Ogunsen växer rejält i början av 2022 med tvåsiffrig marginal. Kan det bli bättre än så här när konjunkturen ser ut att vika, frågar sig Börsveckan som väljer att avvakta.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Byggpartner

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt