Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bodyflight genomför en företrädesemission på 6 miljoner kronor

Upplevelsebolaget Bodyflights styrelse föreslår att en företrädesemission på 6 miljoner kronor före emissionskostnader ska genomföras. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 30 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har i samband med företrädesemissionen erhållit teckningsförbindelser om 3,4 miljoner kronor och bland teckningsåtagarna återfinns bland annat Camilla Läckberg och Simon Sköld genom det gemensamma bolaget Camsim.

Bodyflight har även ingått avtal med en av bolagets större aktieägare om en vederlagsfri emissionsgaranti uppgående till 2,6 miljoner kronor, vilket innebär att företrädesemissionen är garanterad till 100 procent.

Kapitaltillskottet ska användas för att driva tillväxt genom förvärv av lönsamma bolag inom upplevelsebranschen, utveckla erbjudandet av upplevelser med utgångspunkt från det varumärke som Bodyflight skapat inom upplevelsebranschen i Sverige samt skapa ett bokningssystem med en e-handelsplattform för bättre kundkonvertering och möjlighet att sälja fler olika upplevelser genom bolagets egna kanaler i framtiden.

- Tiden är mogen för Bodyflight att ta det här steget. Vi har påbörjat processen för att utveckla Bodyflight till att bli Sveriges ledande upplevelsebolag. Vi ska förvärva, äga och utveckla egna upplevelser samt sälja presentkort till dessa. Våra upplevelser ska vara adrenalinfyllda och kännetecknas av kvalitet och kundnöjdhet. Synergieffekterna blir betydande då många mindre upplevelsebolag saknar nödvändig overhead som behövs för att skala upp verksamheten. Med en avancerad och modern e-handelsplattform som Litium blir vår uppskalning av bolaget lättare och vi kan utveckla den digitala affären på ett nytt sätt, kommenterar vd Micha Velasco.

Villkoren i nyemissionen är 1:4, vilket innebär att fyra befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 1,80 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 4 april och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 5 april. Teckningstiden löper från 12 april till 26 april och handel med teckningsrätter sker den 12 april till 21 april.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Bodyflight

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt