Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biovicas DiviTumTKa kunde förutsäga kliniskt utfall i bröstcancerstudie

Bioteknikbolaget Biovicas blodprov DiviTumTKa lyftes fram när studien BioltaLEE-studien presenterades vid cancerkongressen ASCO 2022, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Studien undersöker 287 patienter med hormonreceptorpositiv (HR+), HER2-negativ, avancerad bröstcancer (ABC) behandlad i första linjen (1L) med ribociclib och letrozol.

"Studien drar slutsatsen att testning av patientblodprover för både TKa och ctDNA innan behandlingsstart och efter 15 dagars behandling i den första behandlingscykeln var prognostiskt för progressionsfri överlevnad och förutsägande för behandlingssvar i patientgruppen i studien", heter det.

"Det primära syftet med BioItaLEE-studien var att identifiera biomarkörer för att utvärdera respons hos patienter med avancerad bröstcancer som får första linjens behandling med ribociclib och letrozol. Vi är oerhört glada över att se att cirkulerande TKa-nivåer under behandling är starkt korrelerade med patienternas svar på ribociclib med en HR på 0,18 (p-värde <0,0001). TKa-värden under behandling var också starkt prediktiva för bristande respons på ribocilib. Kombinationen av TKa-värden med ctDNA-resultat förbättrade båda markörernas förmåga att ytterligare identifiera patienter som inte svarade på behandlingen. Vi har ytterligare studier planerade för att följa upp dessa imponerande resultat. Vårt mål är att erbjuda DiviTumTKa som en prisvärd och enkel metod för att monitorera behandlingssvar för att hjälpa onkologer att fatta mer välgrundade behandlingsbeslut till förmån för sina patienter”, kommenterar Amy Williams, Global Head of Clinical Development och Medical Affairs på Biovica.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Biovica

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Biovica

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt