Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioinvent rekryterar första patienten till fas 1/2a studien med BI-1607

Läkemedelsbolaget Bioinvent har rekryterat den första patienten till fas 1/2a-studien som utvärderar bolagets anti-FcyRIIB-antikropp BI-1607 i kombination med trastuzumab i HER2+ solida tumörer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fas 1-delen av studien är en doseskaleringsstudie och den dos som väljs kommer sedan att studeras i en påföljande fas 2a-del hos patienter med avancerad HER2+ bröstcancer, metastaserad magcancer eller cancer i den övre magmunnen (den gastroesofageala övergången).

I fas 1-delen kommer 12-26 patienter rekryteras och i fas 2-delen kommer 30 patienter rekryteras fördelat på två lika stora kohorter. Studien kommer att genomföras på mellan 7 och 12 kliniker i Spanien, Storbritannien, Tyskland och USA.

"Studien med vår nya intressanta anti-FcyRIIB-antikropp BI-1607 är BioInvents femte kliniska studie som totalt utvärderar fyra olika läkemedelskandidater, vilket ytterligare visar på produktiviteten i vår teknologiplattform. Prekliniska data har visat att en surrogatantikropp för BI-1607 ökar den terapeutiska effekten av anti-HER2-antikroppar och vi ser fram emot att undersöka hur denna effekt ser ut i patienter", kommenterar Martin Welschof, vd Bioinvent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Bioinvent

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bioinvent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt