Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biofrigas tar sikte på ny marknad med spin-off av befintlig produkt

Biogasbolaget Biofrigas har identifierat en ny marknad baserat på en spin-off av en befintlig produkt. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det handlar om polering och förvätskning av flytande biogas och marknaden består av större anläggningar som idag uppgraderar stora mängder rötgas till en gaskvalitet om cirka 97-98 procent metan", skriver bolaget.

Den höga nivån på gaskvaliteten uppges vara lämplig för till exempel komprimerad fordonsgas till personbilar och lättare godstransporter. Dock innehåller blandningen för mycket koldioxid för att kunna förvätskas till flytande biogas för användning inom tyngre transporter, sjöfart och industri.

- Genom att använda de avslutande delarna av vår teknik, kallad kryogen polering och förvätskning, kan vi urskilja den sista delen av koldioxiden för att sedan förvätska metanet till flytande biogas, förklarar Jonas Stålhandske, vd för Biofrigas. Därigenom kan bolaget nå större anläggningar som vill arbeta mot den kraftigt ökande marknaden för flytande biogas.

Nästa steg för bolaget är att identifiera lämpliga kunder för implementation av en första anläggning.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt