Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bico genomför riktad nyemission på 487 miljoner till Sartorius till en premie

Bioteknikbolaget Bico har genomfört en riktad nyemission till tyska Sartorius på 487 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionen var 76 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 7,6 procent mot Bicos senaste stängningskurs. Jämfört med den volymviktade snittkursen för de senaste tre handelsdagarna uppgår premien till 2,7 procent.

Emissionen innebär att Sartorius ökar sitt ägande med 9,1 procent av kapitalet och 7,6 procent av rösterna i Bico. Inräknat för Sartorius befintliga ägande i Bico, innehar man efter emissionen 10,1 procent av kapitalet och 8,5 procent av rösterna i Bico.

Bico aviserar i samband med emissionen att man är överens med Sartorius om att ingå ett teknik- samt försäljnings och marknadssamarbete.

"Det strategiska samarbetet med Sartorius förväntas avsevärt utöka vår närvaro och accelerera tillväxten i Asien-Stillahavsområdet", säger vd Erik Gatenholm.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om BICO Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BICO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt