Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Banker

Banker överväger nya lån till Musk för att ersätta riskabel skuld hos Twitter - BN

Banker som hjälpt till att finansiera Elon Musks förvärv av Twitter överväger att ge nya lån till miljardären för att hjälpa ersätta en del av Twitters mer riskabla skuldbörda. Det uppger källor till Bloomberg News.

De nya lånen skulle backas upp av Tesla-aktier, enligt preliminära diskussioner mellan bankerna och Musks rådgivare.

Parterna har hittills koncentrerat sig på att ersätta tre miljarder dollar i osäkrade skulder på vilka Twitter betalar en ränta på 11,75 procent. Det är den maximala räntan som bankerna hade garanterat Musk när de gick med på att finansiera Twitter-köpet, enligt uppgift.

Twitter har sammantaget samlat på sig 13 miljarder dollar i skulder i samband med Musks uppköp av mikrobloggen. Dessa skulder dras med höga årliga räntebetalningar. Räntan på skulderna uppskattas överstiga 1,2 miljarder dollar per år om nuvarande skuldstrukturen kvarstår, vilket i sådana fall överträffar Twitters vinster för hela 2021.

Morgan Stanley uppges leda bankgruppen som också inkluderar Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Mitsubishi UFF, Mizuho och Societe Generale.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bank of America

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt