Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bactiguard utökar sitt globala licenssamarbete med Zimmer Biomet

Medicinteknikbolaget Bactiguard och Zimmer Biomet har utökat sitt globala licenssamarbete vilket nu omfattar allt fler produktkategorier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya utökade licensavtalet inkluderar implantat för ledrekonstruktion för höfter och knän, idrottsmedicin, kraniomaxillofaciala och thoraxapplikationer.

Avgifterna för licenserna och produktutvecklingen uppgår till 1,5 miljoner dollar och ska betalas under 2022. Avtalet inkluderar också milstolpsrelaterade betalningar om 7,5 miljoner dollar vilket är kopplat till ett regulatoriskt godkännande från amerikanska myndigheter och royalties på nettointäkter efter kommersialisering.

"Vårt samarbete med Zimmer Biomet har utvecklats på ett mycket positivt sätt under de senaste två och ett halvt åren. Mindre än två och ett halvt år från starten kunde vi lansera trauma-implantaten ZNN Bactiguard i Europa, och vi har nu kommit överens om att utöka omfattningen över hela Zimmer Biomets produktsortiment. Det är ett stort steg framåt och positionerar tydligt Bactiguard-teknologin i det ortopediska segmentet, vilket har varit högsta prioritet för oss", säger Anders Göransson, vd på Bactiguard.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Bactiguard

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bactiguard

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt