Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Astra Zenecas PT027 får grönt ljus i USA för behandling av astma

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas läkemedel Airsupra (albuterol/budesonide), tidigare känt under utvecklingsnamnet PT027, har godkänts av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Behandlingen används vid behov av- eller förebyggande av bronkkonstriktion och för att minska risken för försämringar hos personer med astma som är 18 år och äldre.

Godkännandet baseras på data från fas 3-studierna Mandala och Denali. Airsupra minskade signifikant risken för allvarliga försämringar jämfört med endast albuterol hos patienter med måttlig till svår astma.

"De nuvarande inhalatorerna med albuterol lindrar de akuta symtomen, men behandlar inte den underliggande inflammationen vid astma. Godkännandet av Airsupra innebär att vuxna med astma i USA för första gången har en räddningsbehandling som hanterar både symtomen och sjukdomens inflammatoriska karaktär", kommenterar Bradley E. Chipps, tidigare ordförande för American College of Allergy, Asthma & Immunology.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt