Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ARM kommer inte sälja sitt senaste chip till Kina

Brittiska chipdesignbolaget ARM, som ägs av japanska Softbank, kommer inte sälja sitt senaste chip i Neoverse V-serien, till kinesiska Alibaba. Detta efter att ha bedömt att USA och Storbritannien inte skulle godkänna licenser för att exportera dem, rapporterar Financial Times.

Beslutet följer på nya regler från USA:s regering som begränsar export av kraftfulla chip till Kina och Ryssland som skulle kunna användas på nytt för militär användning.

Det kan vara första gången som ARM har beslutat att inte sälja sina mest avancerade chip till Kina.

Financial Times skriver också att Biden-administrationen uppges vara redo att föra upp den kinesiska chiptillverkaren YMTC på en lista med bolag där man inte har kunnat utföra kontroller för att bekräfta att tekniken inte används olagligt. Det kan komma att ske redan nästa vecka. Företaget uppges ha brutit mot amerikanska exportkontroller genom att förse den kinesiska smartphonetillverkaren Huawei med NAND-minneschip.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Alibaba ADR

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt