Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arise gör förvärv i Finland

Vindkraftsbolaget Arise förvärvar en kontrollerande post på 51 procent i finländska bolaget Pohjan Voima som är aktiva inom landbaserad vind- och solkraft. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till cirka 12 miljoner euro, motsvarande 135 miljoner kronor. Därutöver kan Arise komma att behöva betala ytterligare 18 miljoner euro vid uppfyllelse av vissa milstolpar för projekten. Transaktionen väntas bli slutförd i april.

Pohjan Voima har en projektstorlek på 1,7 gigawatt, varav 1,0 gigawatt avser vindprojekt där tillståndsprocess och miljöutredning pågår, och resterande 700 megawatt avser vind- och solprojekt i tidig tillståndsfas.

För Arises del beskrivs affären vara ett sätt att bredda verksamheten både vad gäller geografi och teknik. Utöver detta innebär den också en ökning av utvecklingsportföljen.

"Genomförandet av den här transaktionen innebär en väsentlig ökning av Arise utvecklingsportfölj där 600 MW av Pohjan Voimas portfölj klassificeras som projekt i sen fas, vilka vi siktar på att nå Ready-to-Build status med till 2025", säger Arises vd Per-Erik Eriksson.

Arise bedriver sedan tidigare en förvaltningsaffär i Finland och har förvaltningsavtal avseende 219 megawatt av vindkraft med Blackrock.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arise Windpower

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arise Windpower

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.