Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden sätter motiverat värde på 12,6 kronor på Lipigon

Analysguiden sätter ett motiverat värde på 12,6 kronor på forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals under ett rimligt scenario, enligt en ny uppdragsanalys. Det tidigare motiverade värdet var på 18 kronor och räknade in för att bolaget skulle ingå en licensaffär under 2025 med en större läkemedelsaktör.

Analysguiden har inte ändrat uppfattning kring detta men noterar att aktien liksom andra forskningsbolag handlats svagt sedan den förra analysen i december.

”Vi vill dock lyfta fram att under denna tid har ett flertal miljardaffärer aviserats inom Lipigons fält, klinisk prövningsansökan har skickats in och bolaget har så här långt hållit tidsplanen”, skriver Analysguiden.

En milstolpe uppnåddes i februari när samtliga prekliniska säkerhetsstudier blev slutförda och bolaget lämnade in en klinisk prövningsansökan till Läkemedelsverket. Förutsatt att beskedet är positivt förväntar sig Lipigon att inleda fas 1-studien under andra kvartalet 2022.

Analysguidens breda motiverade värde för Lipigon landar på 3,1-21,5 kronor, det vill säga när man räknar in för det mest optimistiska respektive pessimistiska scenariot.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Lipigon Pharmaceuticals

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lipigon Pharmaceuticals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt