Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden justerar motiverat värde för Alzecure efter nyemissionen

Analysguiden sänker sitt motiverade värde för forskningsbolaget Alzecure från 19,00 till 7,50 kronor per aktie till följd av ökat antal utestående aktier efter nyemissionen från första kvartalet. Det framgår av en uppdragsanalys.

Vidare skriver analyshuset att man anser att amerikanska läkemedelsmyndighetens beslut att godkänna Biogens alzheimerläkemedel Aduhelm förra sommaren är gynnsamt för Alzecure.

"FDA:s beslut och en ökad aktivitetsnivå inom Alzheimerområdet är positivt för bolaget. Särskilt med hänsyn till intresset från Big Pharma för bolagets Alzheimerprojekt Alzstatin, som bygger på småmolekyler och därmed är lättare att administrera och kan tas i hemmiljö. FDA:s beslut är även positivt för AlzeCures projekt NeuroRestore som också utvecklas för Alzheimers. Nya positiva data kring både Alzstatin och NeuroRestore presenterades på en Alzheimer-konferens i april", skriver Analysguiden.

I skrivande stund handlas aktien till 2,54 kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om AlzeCure Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AlzeCure Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt