Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden höjer motiverat värde för Bonesupport - räknar med break-even H2 2023

Aktiespararnas Analysguiden höjer sitt motiverade värde för medicinteknikbolaget Bonesupport från 74 till 79 kronor, mot bakgrund av höjt estimat för vinst per aktie år 2025. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Under andra halvan av oktober börjar Bonesupport sin lansering av Cerament G i USA. Bolaget förtydligade på sin kapitalmarknadsdag i förra veckan att tillväxtmålet på 40 procent utsträcker sig till perioden 2023-25, vilket bör implicera en tillväxt i Nordamerika på 50-60 procent, menar Analysguiden.

"Med ett antagande om att Cerament G tar 5 procent av sin målmarknad fram till 2025 tror vi att ledningens målsättning för tillväxt kan uppnås. Denna siffra kan verka konservativ men ska ses mot bakgrund av att ortopedi är en mindre dynamisk och förändringsbenägen än mycket annan hälsovård", skriver analyshuset, som räknar med att bolaget kan nå break-even under andra halvan av 2023.

Analysguiden spår att bolaget säljer för 10 miljoner dollar under 2023, för att sedan växa till 35 miljoner under 2025.

Gällande konkurrensen består den främst av andra keramiska bensubstitut, ofta baserade på kalciumsulfat, eller äldre PMMA-produkter. De senare har en avgörande nackdel eftersom de bör avlägsnas från kroppen när infektionen är läkt, skriver analysfirman.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Bonesupport

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bonesupport

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt