Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amerikanska bolåneräntor sjunker för fjärde veckan i rad

Den genomsnittliga långfristiga bolåneräntan i USA föll för fjärde veckan i rad sedan den 20-åriga toppnoteringen förra månaden. Det skriver New York Post.

Bolånejätten Freddie Mac rapporterade på torsdagen att det genomsnittliga riktpriset för lån med 30-årig löptid sjunkit till 6,33 procent från 7,08 procent i början av november. För ett år sedan var den genomsnittliga siffran 3,1 procent.

"Medan nedgången i räntor har varit stor, är bostadsköparnas sentiment lågt utan någon större positiv reaktion i köpefterfrågan på dessa lägre räntor", kommenterar Freddie Macs chefsekonom Sam Khater.

Amerikanska centralbanken Federal Reserve har sedan mars höjt sin korta utlåningsränta kraftfullt och hastigt i ett försök att tygla den högsta inflationen på decennier. Styrräntan ligger nu i intervallet 3,75 till 4 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt