Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alzecure presenterar nya Alzstatin-data vid vetenskaplig konferens

Forskningsbolaget Alzecure har presenterat nya data för Alzstatin-kandidaten AC-0027875, som visar att den effektivt passerar blod-hjärnbarriären och når hjärnan i höga koncentrationer, vilket är viktigt för en god farmakologisk effekt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare visar data att substansens effekt på γ-sekretas sänkte mängden skadligt Aβ42 med över 50 procent. Aβ42 är byggsten i uppbyggnaden av skadliga plack, som är kopplade till Alzheimers sjukdom.

"Alzstatin är en sjukdomsmodifierande läkemedelsterapi som utvecklas för att lämpa sig särskilt väl för tidig, förebyggande behandling av Alzheimers sjukdom. Behandling med en småmolekylär substans som Alzstatin innebär fördelar genom att de kan optimeras att passera blod-hjärnbarriären på ett effektivt sätt, något som vi även visat i dessa nya prekliniska studier", kommenterar Martin Jönsson, vd Alzecure Pharma.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om AlzeCure Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AlzeCure Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt