Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphahelix-dottern CyberGene förvärvar patent inom fosterdiagnostik

Life science-bolaget Alphahelix dotterbolag CyberGene har förvärvat ett patent för fosterdiagnostik av en kromosomförändring, 22q11.2, vilket leder till medfödd hjärtdefekt.

Köpeskillingen är 20 000 euro med en royalty om 4,5 procent eller en minimiersättning om 3 000 euro per år. Royalty eller ersättning betalas ut först efter att produkten nått marknaden och försäljning påbörjats.

Patentet kommer att användas med Cybergenes QF-PCR teknologi. Det finns idag andra tekniker för detektion av kromosomförändringar i q22.11.2 regionen.

"Cybergenes QF-PCR teknologi har ett antal fördelar gentemot konkurrerande tekniker. Väsentligt lägre kostnad, tidsvinst som kan uppgå till dagar samt ger ett säkrare resultat då QF-PCR detekterar gener duplicerat sig själv samt när gener inte finns", uppger bolaget.

- Patentet öppnar för en snabbare expansion av omsättningen. Ett bredare sortiment med QF-PCR produkter sätt Cybergene i en särställning vid upphandlingar och bland användare. Patentet innebär också att Cybergene idag blir intressantare för distributörer varför det blir enklare att bygga upp ett effektivt distributionsnät. Cybergenes position som specialister inom fostervattensdiagnostik stärks ytterligare, säger Mikael Havsjö, vd Alphahelix, i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Alphahelix

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alphahelix

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt