Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphabet-ägda

Alphabet-ägda Deepmind stänger kontor och säger upp personal - BN

Alphabets AI-bolag Deepmind ska stänga kontoret i kanadensiska Edmonton och reducera den operativa personalen i Storbritannien. Det framgår av ett internt memo sett av Bloomberg News.

En del av personalen i Edmonton, såsom forskare och ingenjörer, kommer att bli erbjudna möjligheten att omlokalisera till ett annat kontor.

Edmonton-kontoret uppges vara det enda i Kanada som inte är Google-styrt. Deepmind finns också i Toronto och Montreal, men då i lokaler som tillhör Google.

Vad gäller nedskärningarna i Storbritannien drabbar dessa ett antal back office-roller.

Deepminds personalminskningar kommer efter att Google meddelat i förra veckan att det säger upp cirka 12 000 personer. Man är inte ensamma om detta utan uppsägningarna är breda inom tekniksektorn efter en våg av rekryteringar under pandemin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt