Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Allianz och Heimstaden investerar 7 miljarder kronor i svenskt JV - bantar skulderna

Allianz Real Estate och Heimstaden genomför en nyemission om 7 miljarder kronor i sitt joint venture. Kapitalet kommer att användas för att återbetala skulder. Samtidigt bildas ett nytt joint venture i Tyskland där Allianz bostäder ingår. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen innebär att Allianz investerar cirka 3,9 miljarder kronor och Heimstaden 3,1 miljarder kronor i det svenska bolaget.

Vidare går Heimstaden in med 262 miljoner euro i det nya JV som bolaget skapar i Tyskland som består av Allianz tyska bostadsportfölj.

"Vi är glada att återigen samarbeta med Allianz, en partner som motsvarar våra ambitioner och vårt engagemang för ansvarsfulla och hållbara bostäder. Tillsammans skapar vi en stark röst inom bostadsfastighetssektorn, och vi ser fram emot att samarbeta med Allianz Real Estate för att stärka vårt tyska fotavtryck och lägga till nya, strategiskt viktiga platser till vår portfölj. Efter transaktionen blir Allianz vår tredje största institutionella partner med mer än 15 miljarder kronor investerade hos oss", säger Christian Fladeland, Chief Investment Officer på Heimstaden, i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Allianz

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt