Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Allianz går med på förlikning om 6 miljarder dollar för kollapsade fonder

Tyska försäkringsjätten Allianz har gått med på att betala drygt sex miljarder dollar i en uppgörelse med amerikanska SEC, framgår det av ett pressmeddelande. I och med uppgörelsen erkänner sig bolaget skyldigt till bedrägeri i samband med kollapsen av en grupp investeringsfonder i början av coronapandemin.

Förlikningen är den största i sitt slag för Allianz, skriver Reuters. Investeringschefen över bolagets nedlagda Structured Alpha-fonder, Gregoire Tournant, har även han åtalats för bedrägeri och ytterligare två förvaltare har erkänt sig skyldiga.

Nämnda fonder hade som mest drygt 11 miljarder dollar under förvaltning. När covid-19 slog till och lamslog de finansiella marknaderna gick omkring sju miljarder dollar av det investerade kapitalet upp i rök.

Åklagarna i fallet hävdade att förvaltarna vilseledde spararna genom att underskatta riskerna i fonden, samt att det fanns stora brister i insynen. De påtalas även ha blåst upp fondresultaten för att höja sin egen prestationsbaserade lön.

De betalningar Allianz nu tvingas göra motsvarar de summor bolaget satt av i reserver, framgår det.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Allianz

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Allianz

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt