Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alibabas

Alibabas vd tror bolaget kan avancera under 2023

Kinesiska e-handelsjätten Alibabas vd Daniel Zhang tror att bolaget kan avancera under 2023 efter en period av turbulens. Det rapporterar Nikkei Asia.

"Nyckelordet för det nya årets framtidsutsikter som jag skrev ner tidigare i år är fast och stabil. När vi nu börjar 2023 hoppas jag att nyckelordet för det nya året kommer att vara framåt", sade Zhang i ett internt brev till de anställda.

Han adresserade även Kinas abrupta helomvändning av sin noll-covid-strategi.

"När landet går in i en ny fas av att leva med covid och när landet pekar ut den framtida inriktningen för plattformsekonomin är vi mer övertygade om att det enda sättet att lösa många av de problem som vi möter idag är att utveckla oss själva", skrev Zhang.

Bolaget kommer sträva efter att vara ett "bra företag" för att svara på Pekings uppmaning om att "leda utvecklingen, skapa arbetstillfällen och delta i den internationella konkurrensen", sade han.

Alibaba har även annonserat en rad olika förändringar i ledningen. Det innebär bland annat en ny CTO samt att Daniel Zhang själv blir tillförordnad vd för molnverksamheten Alibaba Cloud.

https://asia.nikkei.com/Business/China-tech/Alibaba-can-advance-in-2023-says-CEO-after-China-s-COVID-U-turn

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Alibaba ADR

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt